DreamTeamExpert - Autorskie warsztaty poświęcone zarabianiu na rynku Forex za pomocą Ekspertów (EA). Gwarantowane bardzo cenne rady, wskazówki oraz zaskakujące spojrzenie na rynki. Zaproszeni są wszyscy, którzy dzielą pasję sukcesywnego zarabiania na rynkach lewarowanych razem z portalem sTrader. Zobacz więcej >>

Jak utworzyć wykresy Range Bars

Grupa otwarta, poświęcona bezczasowym wykresom opartym na samej cenie bez uwzględnienia funkcji czasu. Wykresy typu Range bars, Renko itd.
Regulamin forum
Piszemy tutaj tylko i wyłącznie na tematy związane z tematyka grupy. Osoby zakładające wątki zobowiązane są do udzielania rzetelnych informacji oraz wsparcia mniej doświadczonym użytkownikom.
ODPOWIEDZ
Michał-fx
Moderator globalny
Posty: 6567
Rejestracja: środa 31 gru 2014, 15:24
Lat na Forex: 7
Liczba podziękowań: 1 czas
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#141

Post autor: Michał-fx »

Prawdopodobnie na wykresie range barowym masz odpalony tez generator co lubi zwiesic platforme.
Generator ma byc tylko na wykresie tf.


CA&PP - Candles Analysis & Pivot Points

eso
Gość
Posty: 2
Rejestracja: sobota 07 sty 2017, 20:26
Lat na Forex: 1

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#142

Post autor: eso »

Pierwszy post także pragnę powitać wszystkich członków Forexcity!
Do rzeczy. Czy posiada ktoś indykator odświeżający wykres o zadaną ilość sekund? Ktoś wspomniał w tym wątku o "symhonyautorefresh2", ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć tego pliku.

Pozdrawiam


IC Trading - Konta demo bez ograniczeń. Testuj strategie ile chcesz i jak długo chcesz >>
Awatar użytkownika
Michał-fx
Moderator globalny
Posty: 6567
Rejestracja: środa 31 gru 2014, 15:24
Lat na Forex: 7
Liczba podziękowań: 1 czas
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#143

Post autor: Michał-fx »

Czesc @eso i witaj w społecznosci :)

To wskaznik o ktory pytales :
Symphonie Autorefresh.mq4
Pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


CA&PP - Candles Analysis & Pivot Points

IC Trading - Konta demo bez ograniczeń. Testuj strategie ile chcesz i jak długo chcesz >>
eso
Gość
Posty: 2
Rejestracja: sobota 07 sty 2017, 20:26
Lat na Forex: 1

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#144

Post autor: eso »

Właśnie widziałem ten wskaźnik i to nie do końca to ponieważ on odświeża wykres co 1 minutę a ja szukam takiego co odświeża co x sekund :P
W tym wątku ktoś chyba podrzucił zmodyfikowaną wersję tego indyka, ale niestety nie widzę już tego pliku.


IC Trading - Konta demo bez ograniczeń. Testuj strategie ile chcesz i jak długo chcesz >>
Awatar użytkownika
Michał-fx
Moderator globalny
Posty: 6567
Rejestracja: środa 31 gru 2014, 15:24
Lat na Forex: 7
Liczba podziękowań: 1 czas
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#145

Post autor: Michał-fx »

Musisz pytac kolege @RandomUser :)


CA&PP - Candles Analysis & Pivot Points

IC Trading - Konta demo bez ograniczeń. Testuj strategie ile chcesz i jak długo chcesz >>
RafalZ
Przyjaciel forum
Posty: 854
Rejestracja: środa 29 sie 2018, 10:27
Lat na Forex: 2
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#146

Post autor: RafalZ »

Przepraszam, czy ktoś z Was ma może jakiś generator bardziej aktualny niż RB_chart_v2? Pytam bo przy R=48 mam tylko 14 dni lipca i jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, ale może był jeszcze jakiś bardziej dopracowany wskaźnik w miedzy czasie.


"Błądzić jest rzeczą ludzką" - Sokrates

"Lepiej, żebyśmy nie zajmowali się tradingiem, ale jeżeli już to czynimy, starajmy się robić to dobrze i systemowo." - Zbigniew Wieczorek

Zapraszam na YT - Price Action
IC Trading - Konta demo bez ograniczeń. Testuj strategie ile chcesz i jak długo chcesz >>
RafalZ
Przyjaciel forum
Posty: 854
Rejestracja: środa 29 sie 2018, 10:27
Lat na Forex: 2
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#147

Post autor: RafalZ »

RafalZ pisze: czwartek 14 lip 2022, 18:18 Przepraszam, czy ktoś z Was ma może jakiś generator bardziej aktualny niż RB_chart_v2? Pytam bo przy R=48 mam tylko 14 dni lipca i jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, ale może był jeszcze jakiś bardziej dopracowany wskaźnik w miedzy czasie.
Hej, trafiłem na ciekawy artykuł: https://www.mql5.com/en/articles/8226 - nie znam na tyle języka by wszystko dobrze zrozumieć, ale dzięki załączonym plikom - może stworzyć Range Bars na MT5.
Fakt, by zaklipować CAPP, trzeba będzie ciut pokombinować, ale jest fajna baza.
Szukałem wskaźnika bo chodziło mi o większą liczbę danych historycznych dla RB i ten można wykorzystać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


"Błądzić jest rzeczą ludzką" - Sokrates

"Lepiej, żebyśmy nie zajmowali się tradingiem, ale jeżeli już to czynimy, starajmy się robić to dobrze i systemowo." - Zbigniew Wieczorek

Zapraszam na YT - Price Action
IC Trading - Konta demo bez ograniczeń. Testuj strategie ile chcesz i jak długo chcesz >>
ODPOWIEDZ