Jack. D. Schwager - Mistrzowie rynków finansowych. Niezwykłe wywiady z niezwykłymi inwestorami. Prywatne historie, bardzo cenne porady oraz zaskakujące spojrzenie na rynki. Książkę można nabyć w księgarni Maklerska.pl >>

Jak utworzyć wykresy Range Bars

Grupa otwarta, poświęcona bezczasowym wykresom opartym na samej cenie bez uwzględnienia funkcji czasu. Wykresy typu Range bars, Renko itd.
Regulamin forum
Piszemy tutaj tylko i wyłącznie na tematy związane z tematyka grupy. Osoby zakładające wątki zobowiązane są do udzielania rzetelnych informacji oraz wsparcia mniej doświadczonym użytkownikom.
ODPOWIEDZ
Michał-fx
Moderator globalny
Posty: 6566
Rejestracja: środa 31 gru 2014, 15:24
Reputacja: 707
Lat na Forex: 7
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#141

Post autor: Michał-fx » poniedziałek 07 sty 2019, 21:39

Prawdopodobnie na wykresie range barowym masz odpalony tez generator co lubi zwiesic platforme.
Generator ma byc tylko na wykresie tf.


CA&PP - Candles Analysis & Pivot Points


Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl Maklerska.pl
eso
Gość
Posty: 2
Rejestracja: sobota 07 sty 2017, 20:26
Reputacja: 0
Lat na Forex: 1

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#142

Post autor: eso » czwartek 29 sie 2019, 13:32

Pierwszy post także pragnę powitać wszystkich członków Forexcity!
Do rzeczy. Czy posiada ktoś indykator odświeżający wykres o zadaną ilość sekund? Ktoś wspomniał w tym wątku o "symhonyautorefresh2", ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć tego pliku.

Pozdrawiam



Awatar użytkownika
Michał-fx
Moderator globalny
Posty: 6566
Rejestracja: środa 31 gru 2014, 15:24
Reputacja: 707
Lat na Forex: 7
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#143

Post autor: Michał-fx » czwartek 29 sie 2019, 18:51

Czesc @eso i witaj w społecznosci :)

To wskaznik o ktory pytales :
Symphonie Autorefresh.mq4
Pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


CA&PP - Candles Analysis & Pivot Points


eso
Gość
Posty: 2
Rejestracja: sobota 07 sty 2017, 20:26
Reputacja: 0
Lat na Forex: 1

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#144

Post autor: eso » czwartek 29 sie 2019, 19:34

Właśnie widziałem ten wskaźnik i to nie do końca to ponieważ on odświeża wykres co 1 minutę a ja szukam takiego co odświeża co x sekund :P
W tym wątku ktoś chyba podrzucił zmodyfikowaną wersję tego indyka, ale niestety nie widzę już tego pliku.



Awatar użytkownika
Michał-fx
Moderator globalny
Posty: 6566
Rejestracja: środa 31 gru 2014, 15:24
Reputacja: 707
Lat na Forex: 7
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#145

Post autor: Michał-fx » czwartek 29 sie 2019, 19:38

Musisz pytac kolege @RandomUser :)


CA&PP - Candles Analysis & Pivot Points


RafalZ
Przyjaciel forum
Posty: 846
Rejestracja: środa 29 sie 2018, 10:27
Reputacja: 95
Lat na Forex: 2
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#146

Post autor: RafalZ » czwartek 14 lip 2022, 18:18

Przepraszam, czy ktoś z Was ma może jakiś generator bardziej aktualny niż RB_chart_v2? Pytam bo przy R=48 mam tylko 14 dni lipca i jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, ale może był jeszcze jakiś bardziej dopracowany wskaźnik w miedzy czasie.


"Błądzić jest rzeczą ludzką" - Sokrates

"Lepiej, żebyśmy nie zajmowali się tradingiem, ale jeżeli już to czynimy, starajmy się robić to dobrze i systemowo." - Zbigniew Wieczorek

Zapraszam na YT - Price Action

RafalZ
Przyjaciel forum
Posty: 846
Rejestracja: środa 29 sie 2018, 10:27
Reputacja: 95
Lat na Forex: 2
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Re: Jak utworzyć wykresy Range Bars

#147

Post autor: RafalZ » piątek 29 lip 2022, 11:58

RafalZ pisze:
czwartek 14 lip 2022, 18:18
Przepraszam, czy ktoś z Was ma może jakiś generator bardziej aktualny niż RB_chart_v2? Pytam bo przy R=48 mam tylko 14 dni lipca i jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, ale może był jeszcze jakiś bardziej dopracowany wskaźnik w miedzy czasie.
Hej, trafiłem na ciekawy artykuł: https://www.mql5.com/en/articles/8226 - nie znam na tyle języka by wszystko dobrze zrozumieć, ale dzięki załączonym plikom - może stworzyć Range Bars na MT5.
Fakt, by zaklipować CAPP, trzeba będzie ciut pokombinować, ale jest fajna baza.
Szukałem wskaźnika bo chodziło mi o większą liczbę danych historycznych dla RB i ten można wykorzystać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


"Błądzić jest rzeczą ludzką" - Sokrates

"Lepiej, żebyśmy nie zajmowali się tradingiem, ale jeżeli już to czynimy, starajmy się robić to dobrze i systemowo." - Zbigniew Wieczorek

Zapraszam na YT - Price Action

ODPOWIEDZ